Заборгованість комунального підприємства «Сєвєродонецьке тролейбусне управління» перед енергетиками становить майже 1 мільйон гривень за жовтень, передоплату за листопад теж не здійснено.

«Проблема браку фінансування на підприємстві виникла не сьогодні: протягом кількох місяців депутати міськради не виділяють коштів на утримання Тролейбусного управління. Це при тому, що у міському бюджеті достатньо коштів для того, щоб забезпечити роботу яке єдине в місті здійснює пільгові перевезення у повному обсязі», – коментує ситуацію перший заступник міського голови Ігор Слєсарєв.

За його словами, КП «СТрУ» є дотаційним, протягом 4 місяців фінансування не було. І сьогодні у підприємства немає фінансової можливості на оплату електроенергії, податків, виплату зарплати.

Наразі (на 16 листопада) скликано сесія міської ради, на якій буде розглядатися питання про внесення змін до міського бюджету, де у тому числі передбачено виділення необхідних коштів для забезпечення сталої роботи Тролейбусного управління. По-своєму до цієї події готуються й пенсіонери міста – на вулицях роздають листівки із закликом провести акцію протесту проти дій влади, яка не забезпечує сталої роботи єдиного соціального транспорту в місті.

Іванка МІЩЕНКО,
для «Урядового кур'єра»