ПЕРЕВЕРШИЛИ ВСІХ

110-годинний безперервний телемарафон побачили в 155 країнах світу 

Валерія НАЛИВАЙКО 
для «Урядового кур’єра»

Телемарафон «Пісня об’єднує нас!», розпочавшись о 5.30 29 березня, завершився аж 2 квітня о 19.30. За цей час у світлі софітів виступили 1807 артистів з балетами, 375 колективів, а загалом марафон об’єднав піснею 2012 учасників — від творчого до технічного персоналу. Трансляція спочатку заполонила терени соціальної мережі Say.tv, а з 31 березня зазвучала в ефірах Першого Національного й телеканалу «Ера».

Ідейний автор цього дійства президент Першого Національного каналу Єгор Бенкендорф зі стриманою усмішкою прокоментував, що це надзвичайно приємно, коли Україна довела свою змогу бути першою. А співавтор ідеї проведення марафону Михайло Поплавський наголосив, що цей проект був спрямований на пропагування української пісні як у нашій державі, так і в усьому світі. Крім того, співаючий ректор пишається, що за цей час змогли показати себе нові таланти-самородки: «Ми максимально дали шанс молодим узяти участь у цьому марафоні, щоб їх побачила вся країна. Україна багата на таланти».

 

ВІТАННЯ

Шановні працівники Першого Національного телеканалу  України та учасники унікального пісенного проекту!

Щиро вітаю творчу команду, якій вдалося організувати і провести безпрецедентний телевізійний марафон «Пісня об’єднує всіх!», що тривав 110 годин без перерви. За активної участі Національної телекомпанії України, Національного університету культури і мистецтв, телекомпанії «Ера» вдалося встановити новий світовий рекорд за тривалістю телемарафону. Це досягнення достойне занесення в Книгу рекордів Гіннесса.

Втім, радує не стільки те, що телевізійний ефір тривав без перерви так довго, а, в першу чергу, його дійсно цікавий зміст. Це було яскраве і захоплююче видовище, яке свідчить про те, що Україна може виробляти гідний, конкурентоздатний телевізійний продукт. Може радувати глядачів.

Бажаю Першому Національному телеканалу, всім учасникам телемарафону не зупинятися на досягнутому і робити не тільки найтриваліші передачі у світі, а й найрейтинговіші телевізійні проекти для українського глядача і для симпатиків України за кордоном.

З повагою
Прем’єр-міністр України  Микола Азаров

 

 

Тож на сцені марафону можна було побачити Ніну Матвієнко і Ренату, Віталія Козловського і Матіас, Ольгу Цибульську і гурт «Даха Браха». 

 

А також Анатолія Матвійчука, Павла Зіброва, Гайтану, Віктора Шпортька, Наталію Бучинську, Alosha, Ірину Пойзен, «Тартак», дует Анна-Марія, Злату, Владислава Левицького, Таїсію Повалій та багатьох інших.

Не обійшлось і без курйозів: такої напруженості й феєричності не витримувала навіть апаратура, відмовляючи програвати фонограму, і виконавцям доводилося відпрацьовувати а капела.

Вражають масштаби проведення телемарафону, адже, за словами Є. Бенкендорфа, свідками пісенного дійства стали понад 150 країн світу. У свою чергу Михайло Поплавський сказав журналістам: «На першому місці українська пісня, на другому — італійська. Наш телемарафон виступив своєрідним звуковим нокдауном Італії, в якій  2010 року Книга рекордів Гіннесса зафіксувала 103-годинний рекорд.

Телемарафон «Пісня об’єднує нас!» виправдав свою назву й очікування. Це підтверджує думка заслуженого артиста України Анатолія Матвійчука про те, що відбувся акт величезного єднання між поколіннями, між українцями всього світу, які розкидані по всіх усюдах, і там, де б’ється українське серце, всюди лунає українська пісня. Всі ми відчули, що ми разом, що ми — народ.