Олена ІВАШКО,
«Урядовий кур’єр»

У Генічеську відкрито відділення амбулаторного гемодіалізу Центру нефрології, гемодіалізу та перитоніального діалізу Херсонської обласної клінічної лікарні.

Протягом останніх років в області спостерігається зростання кількості хворих на термінальну ниркову недостатність. Зараз в Херсонській області на обліку перебуває 17 тисяч 960 дорослих осіб із хронічною хворобою нирок. Відкриття Центру у віддаленому районі дасть змогу швидко та якісно надавати жителям Генічеського, Новотроїцького та Іванівського районів необхідну медичну допомогу.

За словами головного лікаря Генічеської центральної районної лікарні Ельдара Фетієва, проект був реалізований завдяки державній фінансовій підтримці та українсько-німецького підприємства з виготовлення спеціальної медичної техніки. Загальна вартість проекту склала 27 мільйонів гривень.

Наразі у відділенні встановлено п’ять апаратів для лікування людей, які страждають на ниркову недостатність. Незабаром планується закупівля ще п’яти медичних апаратів для ефективної діагностики та лікування мешканців Херсонщини. Відкриття такого Центру саме у Генічеську дасть можливість хворим на ниркову недостатність безпечно відпочивати на Азовському узбережжі та отримувати якісні медичні послуги.